070-926 04 35

info@isisthot.se

Kritikern

Vad är egentligen kritik? Det finns både positiv och negativ kritik, och den jag kallar positiv är den som även kallas konstruktiv. Att få konstruktiv kritik är ett bra sätt att få hjälp till att skapa förändringar till det bättre.

Här i detta inlägget kommer jag att ta upp den negativa kritiken som vi många gånger ger till andra och oss själva. Vad är det som egentligen gör att vi kritiserar? Duger vi inte som vi är? Framförallt är det viktigt att se när vi kritiserar för att kunna plocka bort den negativa kritikern som finns i vårt huvud.

Hur ofta har du sagt till dig själv -”Varför gjorde jag inte så här från början? Det kunde jag ju ha fattat. Kan jag verkligen se ut så här? Jag borde verkligen ta tag i min träning, mat, struktur i vardagen med mera. Varför sa jag så? Varför sa jag inte det som jag ville säga? Ingenting av detta hjälper oss att må bra utan skapar endast tyngd, samvetskval, skuldkänslor och en syn på oss själva att vi inte duger som vi är. I princip alla som kritiserar andra har en minst lika stor kritiker inom sig själva som gör att de behöver bekräftelse utifrån på att de duger som de är.

Att plocka bort den inre kritikern är viktigt eftersom vi alla är unika och helt perfekta på vårt eget sätt. Sätt igång och prata med dig själv på ett annorlunda sätt exempelvis genom att berömma dig själv för alla saker du gör som känns rätt för dig, även de små. Se alla dina misstag som lärdomar som vi alla behöver för att utvecklas och var tacksam för dem. Uppskatta dig själv och alla andra för deras unika personlighet. Börja acceptera alla och då även dig själv. Ta hand om dig själv som någon du tycker om/älskar väldigt mycket.

Livet älskar dig