070-926 04 35

info@isisthot.se

Fri vilja – måsten?

Nu var det ett tag sedan jag skrev eftersom det även i mitt liv händer en del saker som gör att jag prioriterar bort det som är minst viktigt för mig just nu. Men idag tänkte jag skriva lite om den fria viljan som vi alla har och givetvis “måste” jag då ta upp måsten som många tycker att de har. Egentligen finns det inga måsten utan det är något vi skapar själva, vi känner att vi måste göra och fixa olika saker och ting. Om vi är helt ärliga gör vi då inte saker för att vi vill? Det är exempelvis ingen som tvingar oss till att laga mat utan vi gör det för att vi faktiskt mår bra av mat i kroppen, det ger oss energi till att göra fler saker. I de flesta fall handlar det om att vi känner oss tvingade till att laga mat, diska, jobba, tvätta, hjälpa andra, fixa saker med mera, men det handlar ju om vår attityd till att göra dessa saker. Om vi nu tar maten som exempel så vill vi ju gärna ha mat för att vi är hungriga eller för att slippa bli hungriga samtidigt som vår kropp behöver bränsle för att må bra och kunna utföra olika saker. Så varför inte förändra vår attityd så vi kan se allt det positiva och härliga vi får ut av att laga mat till kroppen så att den får energi till att göra något som vi tycker är riktigt kul. Att titta på alla fördelarna med att laga mat plus att vi kanske får en stund där vi kan koppla av från annat kan ge betydligt bättre känsla av att göra det. Vi lagar maten för att vi vill, av egen fri vilja.

Vår fria vilja handlar ju också om vilken attityd vi vill ha, vilka tankar vi vill välja att tänka, vad vi vill göra och inte göra. I grund och botten finns det inget/ingen som kan tvinga oss till att göra något vi inte vill utan det är vi själva som väljer att känna oss tvingade. Att känna en känsla av att vara tvingad är tung medan en känsla av att göra saker för att vi vill är stor skillnad. Så använd din fria vilja till att leva ett lättare och harmoniskare liv, om du vill.
Med kärlek till alla